Selecteer een pagina

Nicole de Swart

Hallo, leuk je (virtueel) te ontmoeten op de Online Requirements Academy.

Tegenwoordig is er veel aandacht voor agile werken in het algemeen, maar hoe je daarbinnen als analist opereert, komt weinig aan bod.

En al helemaal niet als je in je agile werkwijze belemmerd wordt door stakeholders die nog in de traditionele denkwijze vastzitten.

Hoog tijd dus, dacht ik, om duidelijkheid te scheppen.

Ik wil het namelijk voor alle analisten mogelijk maken om hun vak goed uit te oefenen. Dat is mijn missie.

Het gaat me aan het hart dat analisten en projecten minder effectief en minder succesvol zijn dan ze zouden kunnen en zouden moeten zijn.

Er zijn tegenwoordig heel goede requirementstechnieken voorhanden. Maar helaas wordt daar in de praktijk veel te weinig gebruik van gemaakt.

De business en de gebruikers zijn daar uiteindelijk de dupe van. Zij moeten dagelijks werken met systemen waar ze niet enthousiast over zijn (dat is zacht uitgedrukt). Daar wil ik heel graag een einde aan maken.

Ik ben ervan overtuigd dat requirements een cruciale rol vervullen in software-ontwikkel­trajecten.

Het is aan ons, als analisten, om te zorgen dat het te ontwikkelen systeem volop businesswaarde levert en goed aansluit bij de wensen van de gebruikers.

Laten we er samen voor zorgen dat de gebruikers de systemen krijgen waar ze blij van worden.

Groetjes, Nicole

Reaco Academy

Wij helpen analisten de juiste mix van agile en traditionele technieken toepassen.

Oprichtster en drijvende kracht achter de Reaco Academy is requirements­technieken expert Nicole de Swart. Samen met haar team deelt ze haar kennis en geeft ze praktische tips aan vakgenoten.

Nicole is auteur van Handboek Requirements en mede-auteur van Grip op Requirements. Ook heeft ze meegewerkt aan de Nederlandse vertaling van Use Case 2.0 van Ivar Jacobson.

In 2010 heeft Nicole het Requirements Kenniscentrum opgericht en in 2015 overgedragen aan een enthousiaste groep analisten.

Terug